måndag 21 februari 2011

Hur blir jag en intressantare person?

Alla vill i viss mån vara intressanta. Det ligger i människans natur att försöka vara så spännande och speciell så att andra individer lägger märke till dig. Hur blir jag intressant? Vad har jag att spela på för att fånga människors intresse? Här kommer ett par tips hur du gör Dig till en intressantare människa i andras ögon...

Bli en intressantare människa, IDAG!


  • Skaffa en nisch, ett intresse, något som är speciellt för just Dig. Kanske du gillar en viss sorts musik? Eller kanske du älskar allt som har med design att göra? Frivillighet? Kläder? Inredning? Smink? Ofta ser man folk som har ett intresse de fördjupat sig i som intressanta, om inte annat så kan just Du bli en guldgruva för de som vill veta mer om just det som intresserar dig - och säkerligen många andra.

  • Slipa dina anekdoter! Alla har vi varit med om roliga saker, kom på ett bra och roligt sätt att återberätta en rolig upplevelse på, (men överdriv inte, det är aldrig kul att lyssna på något som är en uppenbar saga). Där har du ett fint ess att dra till med om tillfälle ges. Tänk på att din berättelse gör sig bäst om det har med samtalsämnet att göra.

  • Kolla nyheterna. Nej, du behöver inte sitta klockan 07.00 varje morgon för att spana in vad som hänt i världen, det räcker bra med att du uppdaterar dig med hjälp av nyhetssidorna på nätet. Det är kul med människor som hänger med. Hänger man inte men, så kan du alltid upplysa om det nyaste, eller så kan ni diskutera det som hänt - våga ha åsikter!

  • Se dig i spegeln, och se en intressant människa! För att kunna utstråla spänning och vara intressant måste du också kunna se det intressanta i dig själv - annars kan ingen annan göra det. Du kan till exempel skriva en sedvanlig lista på "detta gör mig till en intressant person". Du behöver inte komma på allt på en och samma gång, men under en vecka hinner du komma på massor av intressanta saker om dig själv.

  • Dress your mood. Det människor omkring dig ser är hur du mår. Glada, trevliga människor är intressantare än en människa som är sur. Med ett leende på läpparna bjuder du in folk att prata med dig. En rätt självklar grej, som ändå gör sådan stor skillnad att man bör påminna om det.

  • Stilen. En stil är alltid kul och gör dig till något extra. En stil kan vara vad som helst, till och med är det en stil att inte ha en stil ;) You get it...

  • Lycka till i vimlet! 

Inga kommentarer: