måndag 7 mars 2011

Del 1,Hur behandlar jag min hudtyp?

Det finns 4 olika sorters hudtyper:


Normal hud - sällan ojämnheter eller finnar, din hud känns varken blank eller torr. Kan trösta med att den "normala hudtypen" är ganska sällsynt.

Blandhy -  Din hud är torr eller normal på kinderna, men fet i t-zonen (panna, haka, näsa). Detta är en av de vanligaste hudtyperna.

Torr hud - huden känns torr och fnasig, speciellt efter rengöring. Torr hud har små porer, och den med torr hud får sällan finnar.

Fet hud - kommer ett skilt inlägg i ett senare skede.


Del 1 av 3: Tips för dig med normal hud:

Även fast du upplever att din hud är "problemfri" bör du inte strunta i att vårda den. Då får din hud lätt en grå och glåmig nyans.

Tvätta ditt ansikte morgon och kväll med produkter som är anpassade efter din hud (normal hud, de flesta produkter fungerar). Avsluta med en fuktkräm. På vintern kan du använda en lite fetare kräm eftersom huden i regel behöver mer skydd på vintern.

Ta bort döda hudceller och få igång blodcirkulationen genom att peela ansiktet ca 2 gånger i veckan. Om du känner att din hud är livlös kan du använda en "dagen efter kräm" som stramar upp huden. Annat du kan göra för att ge din hud en extra kick är att använda en ansiktsmask. Det finns olika sorters ansiktsmasker beroende på vad din hud behöver just nu; en återfuktande eller en uppiggande mask.

-.

Inga kommentarer: