måndag 7 mars 2011

Del 2, Hur behandlar jag min hudtyp?

Det finns 4 olika sorters hudtyper:

Normal hud - sällan ojämnheter eller finnar, din hud känns varken blank eller torr. Kan trösta med att den "normala hudtypen" är ganska sällsynt.

Blandhy -  Din hud är torr eller normal på kinderna, men fet i t-zonen (panna, haka, näsa). Detta är en av de vanligaste hudtyperna.

Torr hud - huden känns torr och fnasig, speciellt efter rengöring. Torr hud har små porer, och den med torr hud får sällan finnar.

Fet hud - kommer ett skilt inlägg i ett senare skede.Del 2 av 3: Tips för dig med blandhy:

Tvätta ansiktet morgon och kväll, använd gärna en rengöringsmjölk istället för "skummande" rengöringsprodukter. Om du är inne i en "extra torr period" räcker det med att tvätta ansiktet en gång om dagen.

Använd gärna ansiktsvatten runt t-zonen för att avlägsna smuts, fett och bekämpa möjliga finnar och blemmor. Avsluta med en fuktkräm för normal/blandhy. Det kan vara bra att inhandla flera olika fuktkrämer för att kunna täcka de behov du känner att du har just nu. Du kan också lägga en lite fetare kräm i t-zonen, men använda din vanliga fuktkräm till resten av ansiktet.

Även du med blandhy kan ha nytta av att peela ditt ansikte cirka 2 gånger i veckan, det tar bort döda hudceller och ökar blod cirkulationen. Ansiktsmask bör du högst använda 1 gång i veckan, gärna en djuprengörande mask som förebygger pormaskar.

x

Inga kommentarer: