tisdag 8 mars 2011

Del 3, Hur behandlar jag min hudtyp?

Det finns 4 olika sorters hudtyper:

Normal hud - sällan ojämnheter eller finnar, din hud känns varken blank eller torr. Kan trösta med att den "normala hudtypen" är ganska sällsynt.

Blandhy -  Din hud är torr eller normal på kinderna, men fet i t-zonen (panna, haka, näsa). Detta är en av de vanligaste hudtyperna.

Torr hud - huden känns torr och fnasig, speciellt efter rengöring. Torr hud har små porer, och den med torr hud får sällan finnar.

Fet hud - kommer ett skilt inlägg i ett senare skede.


Del 3 av 3: Tips för dig med torr hud:

Tvätta ansiktet morgon och kväll, gärna med en rengöringsmjölk. Om din hud känns extra torr, tvätta den bara en gång om dagen. För att tillföra extra mycket skydd till din hud kan du stryka på lite olivolja med en bomulls tuss. Du kan också smörja in huden i olivolja innan du rengör ansiktet, det skyddar och bevarar - men du blir ändå ren.

Använd gärna en ögonkräm för att förebygga och jämna ut rynkor. Använd en återfuktande ansiktsmask några gånger i veckan (ca 2-3 gånger i veckan). Tänk på att solen torkar ut huden, var försiktig med UV-strålarna. Se till att alltid smörja in dig när du varit ute i solen.

Undvik att duscha för länge och i för varmt vatten då det kan irritera din hud, och gör den torrare än i vanliga fall. För dig med torr hud är det viktigt att du smörjer in dig efter att du duschat.

x

Inga kommentarer: