fredag 11 mars 2011

Hur inreder man billigt OCH snyggt?


 • Belysningen. Belysningen är viktig för rummet. Se till att du har två sorters belysning: Den starka taklampan, och en mindre golvlampa/vägglampa. Om du vill skapa rum i rummet är det lätt att använda sig av ljus. Kör en dämpad belysning i rummet, och lys upp med en starkare golvlampa vid vald plats, till exempel vid en fåtölj hörna.

 • Speglar. Stora speglar gör mirakel för mindre ytor, det ser större och luftigare ut. Ett hett tips om du bor trångt.

 • Förvaringen. För att undvika ett plåttrigt intryck i ditt hem bör du ha framme så lite onödiga saker som möjligt. Det finns massor av fina förvaringslådor att förvara pennor, papper och andra saker man kan tänka sig stuva undan. Dessutom kan man använda sig av ettiketter som man klistrar på lådan för att lättare hitta det man söker.

 • Förvaring, budgetvariant. En förvaring som är på budgetnivå: Använd ett par gamla skokartonger och klä in dem i fint tyg, present papper eller en bit tapet, om du har något till övers.

 • För att än en gång minska plåttrigheten: när du inreder ett rum bör du hålla dig till en liknande färgskala på dina möbler. Det är helt okej att ha några enstaka kontrast färger som ger mer liv åt rummet.

 • Ett väldigt snabbt sätt för att få ett snyggare hem är att inhandla stearinljus (blockljus) och kuddar i samma färg. Sätt ljusen på vardagsrums bordet, och pryd soffan med kuddarna. Det ser bra och enhetligt ut.

 • Slänga eller spara? Inför en obligatorisk rutin där du då och då går igenom dina saker. Vissa saker kanske du inte använder längre, släng dem! Låt inte onödiga prylar ta upp plats. Har du väldigt svårt för att slänga saker? Försök sälja dem, eller ge bort dem åt en vän.

 • Badrummet ska vara din personliga oas. Där ska man trivas. Satsa på att köpa badrumsdetaljer och handdukar i samma nyans. Blommor är alltid fint i badrum, det ger liv. Om du inte känner att du vill ha en levande blomma i badrummet går det lika bra med en realistisk plastblomma.

 • Låt solen lysa in! Är du en av de som stänger draperierna så fort du kommer hem? Gör inte det. Ljuset från utsidan ger hemmet en helt annan glans än den belysning du har inomhus.

 • Pynta väggarna! Köp hem ett par billiga och snygga tavlor, det gör mycket för ditt rum. Om du inte har råd, eller inte hittar något som passar rummet - gör ett eget collage på din vägg. Använd fotografier, utklipp från tidningar... ja, allt du kan tänkas hitta på. Personligt och snyggt!

 • Byta knoppar. Tycker du att knopparna på dina skåp och lådor börjar se trista och gamla ut? Du kan lätt byta ut dem, och bara det gör en skillnad för rummet. IKEA har ett urval av knoppar, du kan också gå till en byggretur för att hitta överblivna knoppar.


1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för att du delar med dig om så bra och konkreta tips!
Mvh Charlott