onsdag 2 mars 2011

Vilken solskyddsfaktor är bäst?

Solen är härlig, men farlig. För att undvika att bli bränd bör man använda solkräm. Men solkrämer kommer i en mängd olika faktorer. Ta reda på vilken som är bäst för just Din hud! 

HUDTYPER:

Ultrakänslig (blir alltid bränd, aldrig brun)
Under mycket stark sol bör du använda 12 för att undvika att bli brun, om du vill bli brun kan du använda faktor 8. Under svagare sol använder du 8 för att inte bli brun, och 6 för att bli brun. Ditt naturliga skydd är 5-10 minuter i solen.

Mycket känslig (blir ofta bränd, sällan brun)
Under mycket stark sol bör du använda 8 för att undvika att bli brun, om du vill bli brun kan du använda faktor 6. Under svagare sol använder du 6 för att inte bli brun, och 4 för att bli brun. Ditt naturliga skydd är 10-20 minuter i solen.

Medel-känslig (blir först bränd, sedan brun)
Under mycket stark sol bör du använda 6 för att undvika att bli brun, om du vill bli brun kan du använda faktor 4. Under svagare sol använder du 4 för att inte bli brun, och 32 för att bli brun. Ditt naturliga skydd är 20-30 minuter i solen.

Mindre känslig (blir sällan solbränd, ofta kraftigt brun)
Under mycket stark sol bör du använda 4 för att undvika att bli brun, om du vill bli brun kan du använda faktor 32. Under svagare sol använder du 32 för att inte bli brun, och 32 för att bli brun. Ditt naturliga skydd är 40 minuter i solen.

x
x

Inga kommentarer: