torsdag 21 april 2011

5 snabba tips

Här kommer fem snabba tips för dig med smink:

  1. Pumpa inte din mascara för att få ut "mer" från den, det kommer luft och bakterier in i mascaran som kan orsaka ögoninflammation.

  2. Använd inte en svamp för att lägga din foundation. Bakterier trivs jättebra i svampar, och kan orsaka finnar på din hud. Använd hellre en foundationborste som du tvättar 1 gång i veckan, eller använd fingarna med fördel eftersom hudens värme gör att ditt underlag lätt smälter in i huden.

  3. Dela inte smink med andra. Du och din kompis har inte samma bakterier i huden, och det är inte bra att blanda smink eller sminkborstar med varandra. Detta skapar mer än nödvändigt mycket bakterier i ditt smink, vilket i sin tur kan leda till dålig hud och finnar.

  4. Skaka inte din nagellacksflaska eftersom det skapar bubblor i flaskan, och nagellacket kan bli svårare att applicera. Värm istället upp flaskan genom att rulla den i dina händer några minuter.

  5. Böj alltid ögonfransarna INNAN du lägger på mascaran. Annars finns risken att dina ögonfransar går av, eller klumpar ihop sig.


EXTRA: Hittade en skön video som gör en ny verision på filmen "How to lose a guy in 10 days", detta handlar dock om sminkmissar, enjoy!


1 kommentar:

Juliah sa...

sv : va nej :O jag har tagit av en annan tjej som har samma inlägg som du, och så har jag frågat varje gång :O så har inte tagit dom av dej!