onsdag 6 april 2011

Naturlig ansiktsmask

Vanliga ansiktsmasker har många olika produkter och ämnen i sig. Många av de här ämnena är helt onödiga för huden. Konserveringsmedel, till exempel. Detta är ett måste för att produkterna ska hålla längre. Men om du gör egna ansiktsmasker så slipper du alla onödiga ämnen, och kan dra nytta av det som verkligen verkar.


När du använder en ansiktsmask ska du alltid tvätta ditt ansikte med vanligt vatten innan du applicerar masken. Den maximala tiden du ska låta masken ligga på ansiktet är 20 minuter. När du sköljer bort masken, skölj med ljummet vatten och använd inte några tvålar eftersom det tar bort de ämnen som verkar i din ansiktsmask. Använd ansiktsmask högst en gång i veckan för att inte rubba hudens naturliga balans.Om du har oljig/fet hud, och har en tendens för att få mycket finnar:
Blanda kosmetisk lera med så mycket vatten du behöver för att masken varken ska vara för hård, eller för lös. Låt verka i 15 minuter, skölj av.

Om du har torr och stramande hud som lätt flagnar:
Blanda avokado och banan. Tillsätt olivolja. Låt blandningen dra 10 minuter innan du applicerar den på huden. Låt verka 15 minuter, skölj av.

Om du har en glåmig och trött hud eller torr som behöver piggas upp:
Blanda äggula och honung. Tillsätt vatten masken behövs lösas upp, alternativt havregryn om masken behöver förtjockas. Applicera på huden och låt verka i 10-15 minuter. Skölj av.

z

Inga kommentarer: