lördag 16 april 2011

Plocka ögonbrynen


Ögonbrynen gör mer än du tror för ditt ansiktes utseende. Det är dock inte helt enkelt att veta hur man ska plocka ögonbrynen för att få till den perfekta formen. Det bästa är förstås att gå till en salong som kan plocka dem åt dig, så att du sedan kan följa formen på ögonbrynen på egen hand. För dig som inte har råd, tid eller viljan att gå till en salong kommer några råd och riktlinjer för hur man plockar ögonbrynen vackra:
  • Köp en bra pincett, gärna två i olika storlekar (en bredare och en smalare). Plocka "grunden" med den bredare, och fixa till detaljerna och de små, tunna stråna med den smalare pincetten.

  • För att ta reda på vilken längd till ögonbryn ska ha (se bilden, C) kan du ta en penna och lägga den mot näs-vingen. Rikta pennan snett uppåt mot den yttre kanten av ögonbrynet. DÄR ska ditt ögonbryn börja.

  • För att veta var ögonbrynet ska sluta (se bilden, A) tar du pennan och placerar den på sidan av näsan, rikta den uppåt genom ögonvrån. Där ska ögonbrynet sluta.

  • När du plockar ögonbrynen kan du spänna området i ansiktet. Jag brukar öppna upp ögonen, så att det blir "upp"-rynkor i pannan, då gör det inte lika ont att plocka bort hårstråna. Dessutom brukar man se, och få tag i hårstråna lättare när man spänner ansiktet.
Annat att tänka på:
- Plocka ögonbrynet mest underifrån, det öppnar upp ögat.
- Gör ögonbrynen tunnare ju längre utåt de kommer.
- Raka inte området, det lönar sig inte i längden.
x

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Hittade hit genom stylesearch och måste säga att vilken bra blogg du har!
Massa användbara tips som verkligen uppskattas.
Ska verkligen fortsätta läsa här :D

Trevlig kväll,
Natalie

Qbrium sa...

Hej Natalie!

Tack för din kommentar, all positiv feedback uppskattas. Det Ramlar in nya tips lite "nu och då", i och med slutspurten i skolan och all information som måste hittas har jag inte alltid tid att uppdatera massor varje dag.

Trevlig kväll på dig också! :)
Och välkommen åter!