torsdag 21 april 2011

Rengör med havre!

Havregrynsgröt kanske inte är det godaste du kan komma på att äta... dock funkar det utmärkt som rengöring till en känslig hud (funkar också för dig med eksem, eller som lätt får eksem). Rengör ditt ansikte effektivt med en lugnande inverkan på din hud!

TÄNK PÅ! 
Detta är som en rengörande peeling, använd detta max en gång i veckan för att inte skapa uttorkning eller irritation i huden.  • Kontrollera att havregrynen är "gammaldags havregryn", behandlade havregryn har oftast gått igenom ett antal processer som förminskar den rengörande och lugnande effekten.

  • Du kan använda havregrynen precis som de är, eller krossa dem i en mortel för en mindre "grynig" känsla.

  • Tillsätt varmt vatten, precis så mycket att det blir en krämig konsistens, tänk "ansiktsmask". Om du vill ha en mjukgörande effekt kan du blanda i lite honung. Honung är bra till mycket, exempelvis är det antiinflammatoriskt.

  • Skölj ansiktet med varmt vatten för att öppna porerna, tillsätt din tillagade "mask", arbeta in den med dina fingrar. Använd lugna och försiktiga cirkelrörelser.

  • Skölj av din havre-kräm med ljummet vatten, och fullända rengöringen genom att stänga porerna med gurksaft från en färsk gurka. Lägg till sist på sin ansiktskräm, alternativt mandelolja (som är ett bättre alternativ till en köpt fuktighetskräm). 
x

Inga kommentarer: