fredag 22 april 2011

Tips för en bättre rakning!

I det här inlägget tänkte jag ge tips på hur du får ut mest av din rakning, både intim-delarna och benen. Många lider av inåt-växta hårstrån och kliande/irriterad hud efter rakningen. Raka rätt, så slipper du lida! Här kommer ett par användbara tips...

  • Duscha en stund i varmt vatten innan du rakar dig. Det gör att håren blir lättare att "arbeta med" och få bort. Duscha dock inte allt för länge, då det kan ha motsatt effekt.

  • Peela gärna områdena innan du rakar dig, det ger en effektivare och lättare rakning. För benen rekommenderar jag vanligt kaffe-sump, men till de mer intima ställena kan du använda dig av kombinationen honung + socker.

  • Använd krämer för rakningen. När du rakar benen tycker jag det funkar bra med en vanlig rengöringskräm för kroppen, gärna en mild variant. Exempelvis EAU THERMALE Avéne Trixera + "Gel nettoyant émolliet". Det är en duschkräm för känslig hud som inte innehåller parfym.

  • Mild tvål till intim-delarna. Se speciellt till att dina intim-delar blir rakade med en mild tvål, utan parfym. Exempelvis ACO's "Wash" - vilket är den bästa tvålen jag använt. Undvik tvålar och krämer från RFSU, de har en förmåga att ge irriterande och röda prickar efter rakningen.

  • Smörja in! Efter rakningen kan din hud bli irriterad. För att återföra fukt och balans till huden, samt minska irritationen bör du smörja in dig med en mild olja, exempelvis rapsolja eller olivolja.

  • Det sägs att man alltid ska raka medhårs. För min del har inte mothårs rakning givit någon speciellt dålig effekt, men känner du att du trots dessa råd inte "får till det", testa att bara raka medhårs.

  • Rakhyvlar med fler rakblad är mer effektiva! Många rakblad på den kvinnliga sidan har bara tre rakblad, medan männens rakhyvlar har upp mot fem rakblad. Som tur är har det börjat tillverkas allt fler kvinnliga rakhyvlar med fler rakblad. Kolla upp det innan du väljer en rakhyvel.

x

Inga kommentarer: