söndag 17 april 2011

Varför naturlig hudvård?

Min blogg har dominerats av inlägg om naturlig hudvård den senaste tiden. Det kanske är dags att ta upp varför man ska använda sig av naturlig hudvård, här kommer några svar på frågan "varför?"...  • Det rubbar inte din normala balans i huden. Vi har alla olika sorts hudtyper och problem med huden. Oavsett om du har en fet eller känslig hud är det viktigt att inte rubba balansen, det skapar osämja i huden och leder till en irriterad hud.

  • Fet hud ska vara fet. Många företag försöker påverka vårt konsumerande av uttorkande produkter genom att påstå att man ska torka ut huden för att slippa finnar. Detta skapar dock bara obalans (se ovan), om du torkar ut huden kommer balansen rubbas och detta kommer leda till fler finnar. OND CIRKEL!

  • Som huvudregel: undvik produkter som du inte kan äta. Produkter som du inte kan äta är ingenting för huden. Vad skulle kunna vara bra för huden - om du själv inte kan stoppa det i din kropp?

  • Det är billigare. Tro det eller ej. Vanlig rapsolja från butiken kostar inte många slantar, en mandelolja från apoteket går för 50-lappen (kronor), en gurka kanske kostar 10-20 kronor, och honung... ja, you see my point. Om du satsar mer på naturliga produkter som bas för din hud har du även råd (både samvetets-mässigt och penga-mässigt att spendera mer pengar på smink etc).

  • Fett löser fett. Det är mycket tal om oljor, och att man inte ska stoppa det i ansiktet eftersom det täpper till. Detta stämmer delvis, vi har ett prakt exemplar "mineralolja". Detta är en olja du ska undvika eftersom det är typ... bensin. Många produkter innehåller mineralolja eftersom det är väldigt billigt att använda. Men bra och naturliga fetter är bara bra att använda, som rengöring (mandelolja), exempelvis

  • Du blir inte beroende. Mineralolja som nämndes tidigare blir man ofta "beroende" av, och behöver smörja in sig med hela tiden. Slutar man - så blir huden sämre. Detta beror på att mineraloljan tar kol på hudens egna funktion till åter-hämtning.

  • Innehåller inte parfymer eller stora mängder konserveringsmedel. Det där extra i köpta produkter som gör att den känns och luktar fräscht är så o-fräscht det bara kan bli. Parfymer innehåller alkohol - som torkar ut. Konserveringsmedel är inte bra av den enkla anledningen att produkter inte ska hålla så länge. Det bör vara en färsk vara. Såg ett exempel med en bit kött - skulle du köpa den om den hade så mycket konserveringsmedel att den höll i tre år? Knappast.

Om du vill veta mer får du jätte gärna kolla DENNA blogg. Bloggen heter Jollyblondie och har tagit upp mer om naturkosmetik och varför det är ett bättre alternativ.
x

3 kommentarer:

Anonym sa...

nicee!

Sofie sa...

Att naturlig hudvård är billigare, nyttigare och att man inte blir beroende är tre väldigt starka argument! :)

Qbrium sa...

Sofie: Starka, javisst... men det bästa är att det faktiskt stämmer också.

Nyttigare drog jag dock inte upp på det viset som du beskrev det, men... tycker att man borde förstå det "nånstans" ändå. ;) Tack för din kommentar!