måndag 2 maj 2011

Det lilla extra - dag för dag

Här tänkte jag presentera ett "dag för dag" -schema för den som känner att hon aldrig har tiden över till att göra det där lilla extra som att fixa naglarna, rensa badrumsskåpet med mera. Om man sprider ut dessa ting över 10 dagar får man ett annat perspektiv, och en timme varje dag har alla tid med. Det gäller att inte tänka "jag måste göra allt på en och samma gång".

Dag 1: Gå igenom dina badrumsskåp. Se om du har gamla produkter som dammar i hyllan, eller om dina produkter innehåller dåliga ämnen som gör mer skada än nytta. Sortera ditt smink så det är snyggt och lättåtkomligt. Finns det något du saknar i smink väg? Gör en lista. Till din hjälp för badrumsstädningen finns det tidigare inlägg om gamla produkter och dåliga ämnen.

Dag 2: Snyggt hår och en frisyr som passar dig är A och O för ansiktets intryck. Om det var länge sedan du klippte dig så är det hög tid att besöka frisören idag. Om du redan är ny klippt kan du roa dig med att googla fram nya uppsättningar och frisyrer som passar dig.

Dag 3: Den första dagen var din uppgift att rensa badrumsskåpet och skriva en lista på de produkter du behöver för att komplettera ditt badrumsskåp. Idag är en utmärkt dag att ta tag i problemet. Om du har ont om pengar får du gå igenom din lista och pricka av de produkter som är mest prioriterade.

Dag 4: Idag är dina händer prioriterade. Sätt dig ner i lugn och ro för att avnjuta en manikyr. Det du behöver är en fil (gärna en glasfil), nagelolja (gärna mandelolja),en orangepinne att putta ner nagelbanden med, ett näringsrikt baslack samt möjligen ett färgat lack och ett topp lack om det känns behövligt. Om du är osäker på hur du ska fila dina naglar kan du titta på den HÄR länken. HÄR kan du läsa om hur du bäst puttar ner dina nagelband. Jag har även skrivit om grunden till att få fina och långa naglar. Om du är osäker på hur du bäst gör din manikyr kan du kika på en fristående sida som visar hur man gör manikyr via en video.

Dag 5: Igår gjorde du dina fingernaglar, idag är det hög tid för fötterna att få en välgjord pedikyr. Manikyren och pedikyren skiljer sig inte märkbart, men om du är osäker finns det ett inlägg med en guide, den hittar du HÄR.

Dag 6: Att peela både ansikte och kropp är behövligt ibland. Du får bort gamla hud celler, och blodcirkulationen kommer igång ordentligt av att du peelar kroppen och ansiktet. Till ansiktet kan du göra en egen peeling med honung och socker. Till kroppen kan man dock använde en grövre peeling, till exempel genom att använda kaffesump. Låter det underligt? Läs mer HÄR.

Dag 7: Nu har du ägnat nästan en vecka åt ditt hår, huden och naglarna. Idag är en perfekt dag för att ta hand om det inre. Att meditera ibland är vaken en dum idé eller speciellt svårt. Dämpa belysningen, sätt på någon lugn musik, tänd några ljus och brygg en kopp te (om du tycker om te). Varva ner genom att dricka ditt te och låta tankarna komma och gå. När du blivit lugn och ditt te är slut, lägg dig ner på något mjukt (exempelvis din säng). Andas lugnt. In genom näsan, och ut genom munnen. Ligg så länge du känner att du vill, 10-15 minuter räcker gott och väl.

Dag 8: Lek med sminket. Sök inspiration från nätet och testa olika sätt att sminka dig på. Dels för att det är kul att vara kreativ och leka med färger, och dels för att du kanske hittar en ny stil eller en ny kombination som du fastnar för. Att testa och förnya kan vara ett "måste" ibland för att inte känna sig tråkig och känna att man alltid "sminkar sig likadant".

Dag 9: Ge ditt hår extra glans och näring genom en hår inpackning. Ett bra recept på hår inpackning hittar du HÄR. Om du redan har en speciell blandning eller produkt du gillar kan du givetvis använda den istället.

Dag 10: Nu har det gått 10 dagar. Känner du att du behöver komplettera schemat med något? Då är detta dagen för dig. Ta en timme och gör... vad du nu vill göra.

x

1 kommentar:

Anonym sa...

Sjukt bra tips! :) Det ska jag göra någon dag faktiskt!