fredag 6 maj 2011

Om att dumpa eller bli dumpad

Idag tänkte jag lägga energi på ett inlägg till de som blivit dumpade, eller dumpat någon. Bearbetnings processen för en person kan ibland vara riktigt lång och jobbig. Upplevelser, minnen och känslor som hänger kvar - trots att relationen är slut. 1. Reflektera
När det tar slut mellan två personer så finns det orsaker till detta. Att reflektera över följande punkter kan vara till hjälp för att förstå varför det gick som det gick, och framför allt: komma fram till hur man kan förhindra att samma sak händer nästa gång. Fundera över:

  • Hade du kunnat göra något annorlunda?
  • Vad var det hos dig som inte gjorde att det fungerande?
  • Vad var det hos ditt ex som gjorde att det inte fungerande?
  • Hur såg dina bekanta på ert förhållande?
  • Hur var kommunikationen i ert förhållande?
  • Vad kan du göra/undvika i nästa förhållande?2. Läka såren
Att sakna någon är en naturlig del av bearbetningen. Det är helt okej att sakna. Men fråga dig själv hur länge du vill sörja och hur du skulle kunna underlätta denna process för dig själv.
3. Rensa ditt liv!
Minnen är det svårt att bli av med, men med lite hjälp och en rejäl storstädning både i hemmet och sinnet kan det bli lättare att acceptera situationen och gå vidare. Om du inte lämnar en relation till 100% är det svårt att inleda en ny relation till 100%. 

  • Fundera över om du vill hitta en ny relation eller leva ett singelliv. Detta utgör dina riktlinjer inför framtiden. Trots att du vill hitta en ny relation så behöver det ju inte ske genast, och trots att du vill vara singel behöver du inte vara rädd för nya bekantskaper.
  • Hitta nya intressen för att hitta nya vänner och bekanta. Ett nytt intresse är något som inte påminner dig om ditt ex - eftersom han aldrig varit involverad i detta.
  • Rensa ditt hem: gör dig av med saker som påminner om din partner (fotografier, gåvor...). Fotsätt med att rensa bland dina egna saker: släng det du tröttnat på, och sånt som du bara inte längre vill ha.
  • Förnya! Köp dig lite nya saker eller lite nya kläder, klipp en ny frisyr eller färga håret. Att förnya sig gör inte bara mycket för ditt yttre, det får dig att känna dig ny och fräsch också.


4. Glöm inte dig själv
Många har förmågan att glömma bort sig själva när de precis tagit slut med ens partner. Kom ihåg att äta rätt och sköta om dig själv. Det är okej att ligga och gråta till ett romantiskt drama klockan fyra på morgonen med chipsskålen som sin enda vän. Det är okej - men det är ingen livsstil som håller i längden. Ta hand om dig. Våga må bra!x

2 kommentarer:

Carro sa...

Jag hejjjjjar jätte mycket på Simon.
Som du skrev, han är genomgod.

Jag tyckte Gurkan var underhållande och kul i början. Men vart efter tiden har gått i huser så ogillar jag honom mer.

Så jag hoppas Simon eller Christian. :)

Ulrika sa...

sv, ja jag kan bara hålla med där :)