tisdag 6 september 2011

Avokado-mask

Avokado mask är både lätt att göra, och verkar väldigt effektivt. Det enda man behöver är en avokado, samt något att mosa den med. Extremt bra för torrisar som jag. Om man vill kan man sätta till extra grejer i masken. Jag valde dock att göra en avokado mask, med endast avokado.

Om masken:
När man applicerar masken kan man med fördel ta lite avokado, som man masserar in i ansiktet, och sedan ökar på. Mycket "kött" kommer att falla direkt ner i handfatet. Men det gör ingenting. Det är avokadofettet som gör gott för huden. Längst ner finns en bild då avokado-masken precis applicerats. Ansiktet är fortfarande fuktigt av fettet och lite avokado-kött syns vid kinderna. Det tar dock inte många minuter innan allt smält till en vacker mask. Avokadon smälter lätt in i huden och inom några minuter ser man ut som en mänsklig verision av Shrek. Jag valde att ha masken i cirka 20 minuter innan jag tvättade av den. Man märkte genast av det mjuka, och återfuktande resultatet.

Saker du kan lägga till i masken:

Ingrediens: Honung
Varför? Mjukgörande och lugnande effekt.

Ingrediens: Olja (mandel, oliv, sesam, solros)
Varför? Olja har en återfuktande effekt och kan vara skön att blanda ut avokadon med.

Ingrediens: Ägg
Varför? Ägg (speciellt äggvitan) är sammandragande. Annars kan ägg funka bra som bindande medel om du tycker masken blir för lös.

Ingrediens: Naturell yoghurt
Varför? Naturell yoghurt är bra för röd och solskadad hud. Lätt svalkade effekt.

Ingrediens: Banan
Varför? Banan är bra för blandhud. Om du både har torr och fet hud kan du testa detta.


Lägg till hur mycket, eller lite du vill. Testa dig fram. Har du någon super-ingrediens som inte står med i listan? Du kan absolut testa att använda den också. Prova dig fram och gör din egna super-mask som passar för just din hud och dina behov.

1 kommentar:

Anonym sa...

Avokado är också jättegott att bara äta...! :D