lördag 1 oktober 2011

Gott, nyttigt, billigt - på nolltid!

Hur gör man en mättande och billig måltid som går snabbt att laga och är nyttig? Jag har allt mer börjat göra maträtter av frukt och grönsaker. Det är gott, lätt att göra och nyttigt. Framför allt är det billigt eftersom man ofta har rester från sallader och annan mat hemma som går utmärkt att återanvända och göra nya rätter av. Det bästa är att man kan variera sig så mycket. 




Några råd:
- Var inte rädd att krydda, trots att det gäller grönsaker.
- Hitta saker som smakar bra ihop (exempelvis sött och salt).
- Lite svartpeppar och olivolja ger liv till måltiden.
- Var inte rädd att använda många ingredienser!

Dagens måltid:
En halv avokado, några saltade tomat skivor, en bit honungs melon, skivad mozzarella-ost med svartpeppar på och en lime klyfta som garnering/extra krydda.


Inga kommentarer: