söndag 2 oktober 2011

Hur sminkar man sig "naturligt"?

Ibland kan det bli svårt att få till en naturligt sminkad look. Det är egentligen inte speciellt svårt, tänk bara på att inte försöka markera ögonen speciellt mycket, skippa till exempel den svarta kajalen och ögonskugga. Här kommer en förklaring på hur man kan sminka sig, utan att bli "för" sminkad...


Ett
 Börja med en primer, applicera den på ansiktet precis som en vanlig ansiktskräm, med runda stora rörelser. En primer är gensomskinlig, och gör att du får en mattare look utan att klumpa sig (vilket för mycket foundation kan göra).

Två
Täckstift. Använd täckstift på de områden där du vill täcka något, exempelvis en finne, eller ett fult ärr. Överdriv inte med täckstiftet, utan dutta på där det behövs och låt ett rent finger arbeta ut färgen så den smälter ihop med huden och ser naturlig ut.

Tre
Kajal eller inte kajal? Jag tycker nästan alltid att det är okej att använda kajal, även när man vill sminka sig naturligt. Använd gärna en grå kajal och dra den försiktigt över övre halvan av ögonlocket, precis intill ögonfransarna. Om man bara markerar yttre/övre delen av ögat ser det inte sminkat ut, men det öppnar upp ögonen.

Fyra
Mascara. Lägg mascara på övre ögonfrans raden. Här tycker jag inte det finns några specifika regler, alla har så olika sätt att måla sina ögonfransar. Däremot tycker jag man ska försöka att undvika allt för många lager eftersom det har en tendens till att klumpa ihop ögonfransarna till fula "spindelfransar".

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket bra tips! Tyckte om iden med primen