tisdag 22 november 2011

Mixa och blanda

Det finns hundra, tusentals olika recept på hemmagjorda krämer, masker, rengöringar, peelingar etc. Du kan göra vad som helst av några få råvaror. Mixa, lägg till och byt ut så har du nya skrubbar och rengöringar till huden. Jag tänkte ge er en lista på några väldigt enkla och grundläggande saker man kan göra både det ena och det andra med.

Några grundläggande ingredienser:

- Honung (antiinflammatoriskt)
- Socker (peelande, antiinflammatoriskt)
- Olivolja (skonsamt, åter fettande)
- Kaffesump (peelande, välgörande för huden)
- Havregryn (peelande, rengörande, lugnande)
- Mandelolja (Rengörande, lugnande, återfettande)
- Äppelcidervinäger (minskar porer, tar bort överflödig talg, mjukgörande)
- Kokosfett (åter fettande, mjukgörande)
- Ägg (sammandragande, bindande)
- Gurka (lugnande, por-sammandragande, antiinflammatorisk)
- Naturell Yoghurt (svalkande, lugnande)
- Avokado (återfettande)
- Rapsolja (klådstillande, uppmjukande)

Det finns massor av fler ingredienser och saker som man kan använda; alla möjliga olika oljor, frukt som banan, bär så som jordgubb, blåbär med mera. Låt fantasin flöda när du gör egna krämer och masker. Att tänka på är att alltid göra färska blandningar, utan konserveringsmedel så håller inte krämerna och maskerna lika länge som de du köper i butik. Exempel på vad man kan göra med de olika råvarorna hittar du under fliken "Naturligt Spa".

En grund: Googla! Det finns tusen underbara recept att ta del av på nätet.


3 kommentarer:

molly sa...

heej:) jag har proble med eksem så jag smörjer in mig med kokosfett som jag har smält och har låtit det stelna i en burk, men det mjukar bara upp men är inte så speciellt klodstillande när det har blossat upp ordentligt:/ så min lilla fråga är att skulle det funka bra att blanda lite kokosfett och rapsolja till en salva och spara i en burk??

KRAM!! <3

Becca sa...

Jättebra tips! Ska testa att göra en peeling!

Qbrium sa...

Molly: det finns inga hinder, så länge du ser till att råvarorna är fräscha. Laga gärna nytt varje gång. Kan låta omständligt, men det lönar sig i längden.