onsdag 2 november 2011

PROB mot eksem

Tidigare berättade jag ju om hundkrämen PROB som hjälpt Mari med hennes eksem (här kan du läsa inlägget). Krämen innehåller bland annat tjära. Vissa av produkterna innehåller även aloe vera. Tyvärr var den slut när jag köpte min kräm. Nu har jag testat den och vill dela med mig av resultatet.


Allmänt om krämen:

"Ren naturprodukt -för öm och irriterad hud" står det på burken. Den är främst framtagen för hundar som har klåda och irriterad hud. Finns att köpa på de flesta djurbutiker. Krämen jag använde var från ekholmnordic, köpte den dock i butik. Jag var skeptisk till innehållet till en början, men efter att läst på deras hemsida blev jag lugnare: "OBS. Alla Parabener är sedan 2009 ersatta med, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycerol,P.g.a. att vi har gamla etiketter står de fortfarande tyvärr med i innehållsförteckningen."

Mitt omdöme: 
Krämen hade en brunaktig färg och luktade starkt tjära. Tjära har sedan länge varit rekommenderat för många hud problem. Krämen var väldigt dryg och man behövde inte ta mycket alls. Jag tyckte min hud blev mycket mjukare direkt efter applicering. Jag tyckte huden blev lite bättre. Men med tanke på priset kommer jag inte fortsätta att testa krämen (ca 20 euro, eller 200 kronor). För mig räckte krämen en vecka. För de som vill testa kan det vara smart att testa på ett litet område under en längre tid, jag tror det skulle ge ett bättre resultat än att sprida ut den över hela kroppen - så som jag gjorde.

Hela innehållsförteckningen:
Cera alba, Olea europaea, Pinus, Calendula, Salviaofficialis, Myristica fragrans, Hypericum, Matricaria, Urtica dioica, Arnica, Olea Europaea, Glycerin. Sodium Stearoyl Lactylate, Cetyl Akkohol, Glyceryl Stearate, Bassica napus, Sodium Lactate, Sodium PCA, Urea, Hydrolyzed Vegetable Protein. Phenoxyethanol, Caprylyl Glycerol
2 kommentarer:

Lesly Valencia sa...

Hej! havtornssaft har jag inte smakat på, är det nyttigt :)

Ja med säg till om du kommer, förstår att det kan krävas lite av dig om du åker från finland, förstod inte det. Älvsjö ligger 3-4 stationer ifrån t centralen med pendel. Går fort och är enkelt att hitta :)

Becca sa...

sv: Kan inget mer än att hålla med!
Hon ställde in sin konsert en halvtimme innan spelningen skulle börja. Blev riktigt besviken. Igår spelade hon i Stockholm och idag ställer hon in igen...