fredag 13 januari 2012

Akuta brännsår

Om man bränt sig ska man skölja skadan under vatten. Detta visste väl alla? Men det fel många gör är att de skruvar på iskallt vatten, istället för ljummet som man egentligen ska använda. Anledningen är enkel: du ska hålla skadan under vattnet i ca 20 minuter. För att orka hålla skadan så pass länge under vatten bör man undvika det iskalla vattnet. Dessutom behöver inte skadan kylas ner helt, utan bara kylas från hettan som åstadkommit skadan.

4 kommentarer:

Carro sa...

Du som skrivit mycket om äppelcidervinäger har säkert det hemma i kylskåpet! Ett tips är att testa det nästa gång du bränner dig! Det slutar göra ont direkt och man slipper de där fula ärren!

Qbrium sa...

Gud va smart, Carro. Det ska jag absolut testa nästa gång olyckan är framme!

Carro sa...

Jag hoppas inte olyckan är framme, men om den är det så testa!! Funkar på mig varje gång man klantar sig! Måste passa på att berömma dig för din fina blogg! Vilka kanontips! Jag har redan provat fyra av dina ansiktstips och jag hittade bloggen i lördagskväll och de är jag supernöjd med!! Du inspirerade mig och fångade mitt intresse direkt! Roligt, bra och enkelt skrivit! Kanon!!! Kram Carro

Qbrium sa...

Tack bästa carro! Det är alltid kul att få positiv feedback på bloggen och det man skriver. Tack, tack, tack! :)