tisdag 10 januari 2012

E-mail problem o funktion

Idag kommer jag gå igenom några tips för hur man enklare får åtkomst till fler mail adresser på samma gång, hur man slipper spam (reklam) från hemsidor där man måste registrera sig och uppge e-mail, samt tipsa om ett trevligt kontakt formulär för de som inte direkt vill ge ut sin e-mail.

Koppla konton
Har du flera e-mail konton? Ett gammalt som du skapade då du var yngre, och ett nyare lite "mognare" och mer affärsmässigt e-mail namn? Eller kanske du har skilda adresser till din blogg-mail och din personligare mail? OM du har hotmail finns det i alla fall en funktion där man kan koppla samman flera konton. Nu mer kommer posten från mitt gamla konto automatiskt också till mitt nya konto. Då är det också lätt att svara från det nya kontot och förklara att "detta är min nya e-mail".

Mail i tio minuter
En annan smart funktion med mail är "10 minuters mailen", detta är en mail adress som bara existerar i tio minuter. Utmärkt att använda om man vill bli medlem på någon sida där man måste uppge sin e-mail. Utmärkt sätt att slippa onödigt spam på.

Kontakt formulär för din hemsida
Om du har en hemsida och inte vill ge ut din egna e-mail direkt på hemsidan kan du skapa ett konto hos cybertools.se. Där kan man gratis skapa ett kontaktformulär där meddelandet slussas direkt till din e-mail och du därefter kan välja om du vill besvara mailet (och ge ut din adress).

1 kommentar:

Tatsu sa...

Om man vill slippa spam ska man heller aldrig skicka vidare kedjemail. Detta leder till att ett hundratal människor får ens mail och dessa kan på så sätt både skicka spam till en och skicka spam från ens egen mail. Då det går att skicka mail från en adress utan lösenordet. Man går bara in på en sida där det står "tipsa en vän". Tar länken, skriver in en mailadress och "skicka till alla i kontaktlistan". Man behöver som sagt bara milen för detta, då man inte behöver logga in. Valigt förekommande att man får skumma sidor med virus från en väns mail som de inte skickat:/