måndag 28 januari 2013

Lite måndags-pepp

Jag måste börja med att säga att det är riktigt kul att så många (ja, över förväntan) har hängt på veckans kommentatör-idén. Efter gårdagens publicerade inlägg snurrade "tävlingen" igång på nytt. Är det din tur, nästa vecka? Nu till dagens inlägg...Underbara måndag! Är du precis som jag, som tycker det är lite extra jobbigt med måndagar? Är det extra segt att stiga upp ur sängen, och verkar precis allt i garderoben fel? Well, du är långt ifrån ensam. Några små tips på hur du lättare överlever måndagen (vissa av tipsen är i princip likadana som de jag skrev 13 mars 2012, "kicka igång veckan"). Men ärligt, på en måndag... kan man få för mycket måndagspepp?

- Se aldrig måndagen som en ny start, det sätter onödiga krav på dig - som du kanske inte kan uppnå, och det är ju onödigt. På samma sätt ska man aldrig börja träna/äta nyttigt/påbörja det där jättenya projektet på en måndag. Gör det på en onsdag istället.

- Ägna hela söndagen åt dig själv. Sitt inte och titta på klockan för att komma underfund med att det snart är måndag. Köp hem en bra tidning, se en feel-good film, ät något gott, gör en ansiktsmask, drick te, ta ett fotbad, läs min blogg ;) Vig söndagen åt dig själv, så kommer du automatiskt känna dig mer utvilad när måndagen kommer.

- Förbered. Ifall du teoretiskt sett skulle snooza tio gånger för mycket och få akutbråttom till skola/jobbet - var förbered: lägg fram kläderna du tänker använda och gör frukosten redan kvällen innan (givetvis måste det vara sådant som klarar av en natt i kylen, mackor, kokta ägg, juice etc). 

- Ta det piano och vila ögonen på bilder och tumblr-bilder som får dig att känna dig stark och bra. Jättefånigt, men det funkar faktiskt. 

Har du några speciella saker du gör för att måndagen ska gå så smidigt som möjligt? Eller kanske just du tycker att måndagen är den bästa dagen på veckan? Kommentera och dela med dig. 

Inga kommentarer: