måndag 18 februari 2013

Den 18 februari 2011...

...skrev jag mitt första inlägg på den här bloggen. Det är 3 år sedan. Jag har gått tillbaka i bloggen och tittat på alla inlägg som skrivits genom åren, jag scrollade tillbaka till mina allra första inlägg. Och oj(!) vad bloggen har utvecklats sedan starten.

Egentligen startade hela tanken och bloggen mycket tidigare än den 18 februari. Jag tror att jag testade 2-3 olika bloggportaler innan jag valde att stanna på blogspot. Idén har alltid varit att vara en feel-good blogg, med massor av tips samlade på ett och samma ställe.

De första inläggen i bloggen är rakt av kopierade från tidigare bloggar jag haft (som dock inte varit mer aktiva än 7-14 dagar innan jag bestämt mig för att byta portal). I början var inläggen väldigt varierade, det handlade redan från starten om att hitta skönheten i skafferiet, men jag skrev även om snabba cash, lite träningstips och annat som under åren mer och mer fallit bort.

Den första månaden som bloggare hade jag 192 besökare. 192 besök på 11 dagar. Inte så illa, när man tänker efter. Jag kommer ihåg hur jag slaviskt följde statistiken och hur översiktspelaren bara gick upp, och upp och upp. I och för sig är det ju inte speciellt svårt att röra sig uppåt statistiskt om man annars legat på 0. Haha!

När jag tänker tillbaka på hur min blogg startade kommer ett väldigt starkt minne av en annan bloggare, som i ett ganska tidigt skede började kommentera min blogg. Och jag kommenterade hennes... och sådär höll vi på. Jag följer henne ännu, från och till. Den personen är Ellen.

Jag har ingen aning om ifall Ellen fortfarande följer min blogg, men det skulle vara kul att veta om det finns fler där ute som faktiskt följt bloggen (nästan) sedan starten och aktivt sett den utveckling bloggen tagit. Kommentera gärna i så fall, det är superskoj för mig att veta.

På tal om att gå tillbaka och titta på gamla inlägg märker man också hur mitt språk utvecklats i samband med bloggen. Det finns en extra stark kommentar angående hur jag skrev som jag kommer ihåg. Kommentaren var från Stephanie och postades under det annars ganska hyllade inlägget Läs innehållsförteckningen - inte etiketten...

...kommentaren löd följande:

"Hade varit ett bra inlägg om du hade lärt dig att stava som en normal människa. VARJE ORD SOM BESTÅR AV TVÅ ELLER FLERA ORD SKA SITTA IHOPA - SVENSKA SPRÅKET HAR INGA UNDANTAG. Det är inte svårt överhuvudtaget. Är folk idag retarderade? Det går ju knappt att läsa det där för fan. Sluta särskriv innan du försöker få fram en poäng, tack, och sluta plåga folk. Satt i minst fem minuter med "ordet" (ORDEN, snarare) "por till täppande" *******portilltäppande. GAH"

Förutom Stephanies kommentar har jag fått en annan kommentar under ett höst-inlägg (som inte inspirerats av någon annan än min egna inredning) där "anonym" beskyller mig för kopiering.

Vet ni varför jag kommer ihåg dessa kommentarer så tydligt? Det är dom enda två kommentarerna under tre års bloggande som varit rent av negativa. Och det är ju faktiskt helt fantastiskt!

Nu är det februari, 2013 - den här månaden har jag haft 9 809 besökare. Och det droppar varje dag in fler och fler. Det är jättekul att se hur bloggen fortfarande har aktiva besökare, trots att jag inte alltid är lika aktiv med uppdateringen.

Helt fantastiskt.
för större bild - bilden är klickbar

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag följer din blogg med jämna mellanrum :). Har den sparad minsann! :D HEJ HEJ!

Elisabeth - Natural Beautytalk sa...

Jag har följt din blogg länge, jag tror inte att jag följt den ända från starten men det tog nog inte så länge från att du startade den till att jag började läsa. :)