Mandelolja

Denna sida är för alla ni som har frågor eller vill veta mer om mandeloljan. Här finns en länksamling på allt jag skrivit om mandeloljan samt en utomstående länk till forumet Stylesearch där jag skapat en tråd om mandelolja. Längst ner hittar du även "vanliga frågor" angående oljan. Hoppas du hittar det du söker efter.


LÄNK BANK:
Bilder: före/efter mandeloljan
Varför mandelolja, vad kan jag använda den till?
Gästinlägg: mandelolja som rengöring
Beskrivning: tvätta sig med mandelolja
Mandelolja, även som nagelolja
Blek ärr med mandelolja
Den stora tråden om mandelolja på Stylesearch

VANLIGA FRÅGOR: 


Hur länge tar det innan man ser resultat?
- Jag kände resultatet redan efter första användningen. Men räkna med ca 3-4 veckors användande för att finnarna ska minska och ca 3 månader innan man ser synlig reducering av röda ärr efter finnar/etc.

Oljan är svår att få bort, hur gör du?
- Oljan ska inte gå bort helt och hållet. Det kommer bli en hinna kvar när du sköljer med vatten - detta gör ingenting alls. Det kan till och med vara trevligt att lägga en klick mandelolja som nattkräm för att ytterligare boosta huden.

Hur tvättar du dig med mandeloljan?
Det är enkelt. Du använder den som rengöring. Massera in oljan i ansiktet, tvätta med vatten. Om du har smink på dig bör du upprepa proceduren två gånger. Massera så noga du bara kan och orkar - det ger resultat i längden. Ta gärna en klick mandelolja efter rengöringen som en del av återfuktningen.

Går sminket verkligen bort?
- Ja. "Fett löser fett", mandelolja tar till och med bort vattenfast mascara utan problem. Ett extra plus är att mandelolja kan göra dina ögonfransar längre och tjockare. Inte illa, va?

Kan jag byta ut min vanliga återfuktning till mandelolja?
-Personligen använder jag mandeloljan innan jag applicerar en återfuktande kräm. Jag tycker att mandeloljan i sig inte ger tillräckligt med fett/fukt. Jag har sen en väldigt torr hud typ, så en person med normal hud kanske kan ersätta sin återfuktning med mandelolja. Det är bara att testa och känna efter.

Kan jag använda mandelolja som nattkräm?
- Ja, det kan du med stor fördel. Huden blir mjuk och smidig på morgonen. Massera gärna in ett riktigt lager och låt sjunka in innan du går och lägger dig - annars blir det kladdigt!

Var kan jag köpa mandeloljan?
Mandeloljan kan inhandlas på exempelvis LIFE eller på ditt närmaste apotek. Fråga i kassan, det är mycket möjligt att oljan inte står framme eftersom den ska förvaras i kylskåp. Oljan kostar ungefär 50 kronor och räcker super-länge. Se till att du köper en KALLPRESSAD mandelolja.

Vilken mandelolja ska jag använda?
-Mandeloljan ser olika ut beroende på var du köper den. Apoteket har en variant, Life har en annan (oftast från märket Crearome). Det viktigaste är att mandeloljan är KALLPRESSAD. I övrigt ska förpackningen inte spela någon större roll.